Alles over airco’s, van installeren tot onderhouden

airco installeren

Wil je een airco laten plaatsen? Een airco zorgt ervoor dat je prettig kunt wonen en slapen. In de zomer zorgt een airco ervoor dat het lekker koel is in huis. En is het koud, dan zorgt de airco voor verwarming. Een duurzame keuze die een stuk beter is voor je portemonnee. KGCV beschikt over alle kennis en ervaring die nodig is om een airco goed te installeren volgens de actuele wet- en regelgeving. Zo wordt de zomer een stuk aangenamer en zal je het ook in de winter niet snel koud hebben.

Mag ik een airco zelf installeren?

Je kunt een mobiele airco eenvoudig zelf plaatsen. Hierbij breng je een afvoerslang voor de warme lucht aan. Betreft het een mobiele airco zonder buitenunit, dan kun je de slang uit het raam laten hangen. Echter is het beter om een raamafdichting voor je airco te kiezen. Zo zorgt je ervoor dat er minder energie verspild wordt. Hierbij maak je een klein gat in de muur en plaats je een dunne leiding. Mocht je hier toch moeite mee hebben, dan is het aan te raden een specialist in te schakelen. Een split airco installeren is doorgaans lastiger. Dit omdat de buiten- en binnenunits met koelleidingen verbonden moeten worden. Wil je lekkages vermijden, is het slim een vakman in te schakelen voor de installatie. Het is in Nederland zelfs verplicht om een installateur in te schakelen, omdat je de koelleidingen niet zelf aan mag brengen.

Waarom KGCV inschakelen voor het installeren van een airco

Er zijn verschillende redenen om je airco door KGCV te laten installeren, zoals:
– Vakkundige installatie: De airco wordt geïnstalleerd volgens alle geldende richtlijnen en voorschriften. Ik ben in het bezit van de nodige certificaten en krijg regelmatig bijscholing. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw airco vakkundig geïnstalleerd wordt. Ik begin meteen met de installatie. Als je een oude airco hebt, verwijder ik deze eerst. Vervolgens begin ik met het voorbereiden van de muur door schroeven te boren, waarna ik de nieuwe airco aan de muur bevestig. De buitenunit wordt op een veilige wijze aan het buitendak bevestigd. Alle draden en leidingen sluit ik efficiënt aan, zodat ze optimaal werken.

– Veiligheid: Ik werk geheel volgens alle veiligheidsvoorschriften. Voor een optimale en veilige werking van de airco kun je mij ook inzetten voor het onderhoud van je airconditioning.

– Maatwerk: zet je mij in, dan kun je altijd rekenen op maatwerk. Ik kan je ook van een vrijblijvend advies voorzien, zodat je precies weet wat in jouw situatie de beste oplossing is. Vervolgens kan ik ter plaatse de juiste oplossing uitvoeren.

Onderhoud airco

Een aircosysteem hoef je vrijwel niet te onderhouden. Echter is het aan te raden om minstens 2 keer per jaar je airco te laten checken. Je hebt namelijk veel met vuil en stof van buiten te maken, waardoor de kans aanwezig is dat de airco het met de tijd minder goed zal doen. Dat zorgt op den duur voor meer verbruik en mindere prestaties en dat is natuurlijk zonde.  

Bel KGCV voor het installeren en onderhouden van je airco

Wil je een airco installeren? Zoek je een ervaren monteur voor het onderhoud van je cv ketel of mankeert er op dit moment iets aan je cv ketel en wens je snelle service? Neem dan direct contact met mij op via 010 30 60 427 of stuur een mail naar info@kgcv.nl. Ik kom vervolgens snel bij je langs om je cv ketel te installeren, onderhouden of reparaties te verrichten.

Recente berichten